duminică, 22 august 2010

Tovarasi de pescuit.

Nu sunt un narator asa de bun dar vreau sa va spun cum am inceput fly fishing-ul la pastrav.
Acum vreo 11-12 ani mergeam la pescuit pe apele de munte, imperuna cu cei doi tovarasi de pescuit ai mei Mihnea Popescu si Daniel Carstea .
Cu drag imi aduc aminte cat de mult ne intrase in sange la toti trei muntele si pescuitul la munte. Ce-i drept, pe vremea aceea , inca nu descoperisem cat de frumos este pescuitul la musca artificiala. Pescuiam la pluta cu rama sau scorobete. Singurul care stia cate ceva despre pescuitul la musca era Mihnea. Cu timpul am inceput si noi (eu si Dan)sa invatam. Pescuiam cu niste bete telescopice la BULDO ..
Intre timp ne-am mai perfectionat . Deja mustele, ni le confectionam singuri.
Am avut mare noroc cu un unchi al meu, Rasvan Blidea (mare pastravar), care m-a invatat sa mi le confectionez. La randul meu le-am aratat si baietilor.
Nu era week-end sa nu mergem la pescuit. Bateam toate raurile si paraiele . Uneori mergeam si 5-6 zile din saptamana. Ne trezeam dimineata la ora 5  si nu ne mai intorceam acasa pana la ora 10-11 noaptea.

Nu stiu cum sa va spun dar era asa de frumos si pescuitul si peisajul de munte , asa cum scrie Mihnea in blogul de mai jos (el este mai talentat la capitolul acesta) :

http://pescuit-online.blogspot.com/search/label/tehnici%20de%20pescuit

Fly fishing-ul tot de la unchiul meu l-am invatat. Imi aduc aminte ca il admiram cat de elegant si cat de frumos pescuia la fly. Deja pescuitul la buldo mi se parea badaran. … Asa ca m-am hotarat; am facut ceva economii si mi-am cumparat o lanseta fly.
Imi parea atat de greu si imposibil acest gen de pescuit.Imi aduc aminte ca au trecut 2-3 saptamani pana am inceput sa ma dumiresc ce si cum. Atunci Mihnea si Dan au facut acelasi lucru . Si-au luat cate un bat de fly si asa am inceput sa prindem gustul fly-fishing-ului.

Foarte frumos a fost si tare mult ne-a legat muntele,natura, paraiele si mai ales fly fishing-ul.
Acum , timpurile si problemele din ziua de azi ne-au cam potolit si ne-au indepartat .Dar in sufletele noastre au ramas adanc intiparite acele vremuri.
……….Chiar si asa ; Nu ne lasam nici in ziua de azi. Mai prindem cate o portita si ne aruncam repede spre munte, pe un parau rece si plin de pastrav………..

2 comentarii:

  1. Te pricepi Radu si tu foarte bine la narat, mersi ca m-ai mentionat pe aici, am si eu de facut o precizare care o fac la toti la care ma mai destainui despre trecutul nostru si al echipei noastre de fly(tu, eu si Dan), esti dintre noi trei cei care stia sa citeasca apa fara sa studieze prea multa teorie, mi-a luat mult timp sa imi dau seama ca e este de foarte mare importanta sa citesti apa, e tu asta o ai in sange si o ai cu mult inainte sa practicam fly-fishingul organizat.La toti le zic ca unii pescari simt pestii tu esti unul dintre ei, imi pare rau ca nu am scris mai mult despre actiunile noastre (cum dadeam la ala in spatele casei pe Jales unde ai luat tu unul de 1 KG si eu unul la jumate).:)), dar sigur intro zi o sa o fac.Uite ca am ajuns sa practicam flyul frumos si organizat si avem o gramada de surse de informatii, atunci eram varza, ce mai prindeai tu de pe la Razvan si noi de pe la Leahu, care apropo si el e mare pescar, mai are de invatat cu C&R si e perfect, te salut si sper ca in curand sa imi fac si eu o pagina si sa returnez favoarea.

    RăspundețiȘtergere
  2. salut, am si eu un blog cu fly fishing and fly
    tying ( www.alinpescarul.blogspot.com ) dar al tau e cool, mai ales cu mustele si pastravi aia. Si eu am menghina ca a ta (asta pe care am vazut-o in poze). Iti urez numai bine si tineo tot asa.

    RăspundețiȘtergere